Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rebarborový koláč s tvarohem

Hodnocení uživatelů:
75 minut 35 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Kvásek

  • 2 dl vlažné mléko
  • 1 kostka kvasnice
  • 1 lžička cukr krystal

Těsto

  • 500 gramů polohrubá mouka
  • 2 lžičky cukr krystal
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 kus vajíčko
  • 100 gramů přepuštěný tuk Hera

Náplň

Drobenka

  • 100 gramů hrubá mouka
  • 40 gramů cukr krystal
  • 40 gramů tuk Hera

Příprava

  1. Obvyklým způsobem zaděláme kvásek, necháme vzejít, poté přidáme suroviny na těsto a nakonec přepuštěný tuk Hera. Vypracujeme hladké těsto, které může být o něco řidší než kynuté těsto (třeba jako na zabalované buchty). Těsto poprášíme moukou a necháme vykynout. Mezitím si oloupeme rebarboru a nakrájíme jí na plátky.
  2. Nyní si připravíme tvarohovou náplň smícháním obou tvarohů (tučnost tvarohů záleží na naší chuti), cukru, vanilkového cukru, žloutků a mléka. Dále si uděláme drobenku. Zpracujeme tuk s moukou a cukrem.
  3. Vymastíme si plech a pokud již máme těsto vykynuté, jemně ho vytáhneme po celé ploše plechu. Můžeme v rozích přimáčknout, aby se nesmrskávalo. Tvarohovou náplň rozetřeme na těsto. Pak posypeme rebarborou.
  4. Nakonec posypeme drobenkou a pečeme při 180 stupních asi 35 až 40 minut. Při pečení respektujeme zkušennosti s vlastní troubou.
Tip: Komu by vadila kyselejší chuť rebarbory, může ji promíchat s cukrem.
Tip: Někdy využívám možnost na půl plechu dát rebarboru a na půl plechu třeba rybíz.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře