Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Řecké patates

Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé

Ingredience

  • 1,5 kilogramů brambory
  • 4 lžíce šťáva z citrónu
  • 6 lžic olivový olej
  • 100 mililitrů voda
  • 1 lžíce mletá paprika
  • 1 lžíce rozmarýn
  • 6 stroužků česnek
  • 2 špetky sůl
  • 4 snítky pažitka

Příprava

  1. Nejdříve si oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky brambory. Do mísy dáme mletou papriku, rozmarýn, olivový olej, vodu, šťávu z citronu, přidáme rozmačkaný česnek s nadrobno nasekanou pažitkou a osolíme. Všechny ingredience spolu promícháme a poté k nim přisypeme brambory, které ve směsi pěkně obalíme.
  2. Pak dáme brambory na plech a pokryjeme je zbylou směsí. Upečeme v předehřáté troubě na 200°C.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře