Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Restovaná játra s bramborákem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 6-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřových jater
  • 1 cibule velká
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • mletá paprika
  • Knorr Aromat
  • 1,5 kilogramů brambor
  • 5 stroužků česneku
  • 30 dekagramů mouky
  • 2 vejce
  • olej

Příprava

  1. Játra důkladně omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce ji osmahneme na oleji.
  3. Když růžoví přidáme k ní játra a mícháme, dokud játra nezbělají.
  4. Přidáme majoránku, pepř, mletou papriku, Knorr Aromat, podlijeme 1 dl vody. Necháme vařit 10 minut, pak vypneme sporák a podle chuti dosolíme.
  5. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
  6. Přidáme k nim mouku, vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a dobře promícháme.
  7. Smažíme v dostatečném množství horkého oleje po obou stranách.
  8. Podáváme tak, že na jenu stranu bramboráku naložíme játra a druhou stranu přes ně přeložíme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře