Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Restovaná pestrá zelenina s čerstvými provensálskými bylinkami

Receptynakazdyden.cz
Výborná pečená zelenina s nasládlou chutí, plná bylinek a šťávy ke které se dokonale hodí rozpečená bageta! Vyzkoušejte na letní večeři!
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 240 gramů lilek
  • 200 gramů čerstvá paprika
  • 320 gramů cuketa
  • 160 gramů cherry rajčata
  • 200 gramů šalotka
  • 4 kusy stroužek česneku
  • 400 gramů rajčatové pyré
  • 80 gramů rostlinný tuk Flora Gold
  • rozmarýn, tymián, bazalka dle chuti
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Nakrájíme lilek, cuketu a šalotku na stejné kostky. Cherry rajčata na půlky, papriku na proužky, česnek zbavený klíčku na tenké plátky.
  2. Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk Flora Gold. Nejprve opečeme lilek, pak papriky, cibuli, cuketu a nakonec cherry rajčata a česnek. Do takto opečené zeleninové směsi vmícháme rajčatové pyré. Směs osolíme, opepříme a poloodkryté dusíme asi 25 minut. Na konci by měla být šťáva z rajčat úplně odpařená, takže ve finále se zelenina zase lehce opéká, tím získá výbornou nasládlou chuť.
  3. V úplném závěru vmícháme lžíci rozpuštěného rostlinného tuku Flora Gold, trošku rozetřeného česneku, lístky čerstvé bazalky, tymiánu a nasekaný rozmarýn. Podáváme horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře