Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Řez Kinder pingui

Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 14 porcí Středně obtížné

Ingredience

smetanový krém

  • 5 dl šlehačka na šlehání
  • 1 lžíce želatina
  • 1 lžíce tekutý med
  • 1/2 lžičky vanilkové aroma

čokoládový krém

poleva

těsto

  • 6 kusů vejce
  • 6 lžic cukr krystal
  • 6 lžic teplá voda
  • 6 lžic hladká mouka
  • 2 lžíce kakao
  • 1 balení prášek do pečiva

Příprava

  1. Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Poté pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do pečiva a přidáme kakao. Přidáme tuhý sníh z bílků a pečeme na vymaštěném plechu při 200 °C dozlatova.
  2. Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3 lžic vody, necháme asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na 30 minut do chladničky.
  3. Poleva: V páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme. Po vychladnutí polevu naneseme na šlehačkový krém a vložíme do lednice. Když je čokoláda mírně tuhá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Nakonec polijeme polevou a necháme ztuhnout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře