Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Řezníkův dort

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram mleté vepřové maso
  • 5 kusy vejce natvrdo
  • 4 stroužky česnek
  • 4 kusy jarní cibulky
  • dle chuti vepřová tuková blána (bránice), majoránka, pepř, sůl, solamyl

Příprava

  1. Mleté maso dobře promícháme s kořením, vmícháme syrová vejce, česnek a na jemno nakrájenou jarní cibulku, 2 polévkové lžíce solamylu a dáme uležet do lednice na 2 hodiny.
  2. Mleté maso po proležení řádně ještě propracujeme v celistvou a ochucenou hmotu. Dortovou formu si vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vložíme polovinu masové směsi. Vejce uvařená na tvrdo podélně rozpůlíme a vtlačíme do vložené masové směsi.
  3. Vzniklou náplň dortu (vejce) přikryjeme druhu polovinou masové směsi. Dobře sklepneme a stlačíme, aby ubylo ve směsi vzduchových bublin. Vrchní část mokrou rukou uhladíme a položíme na ni vepřovou tukovou blánou - bránicí.
  4. Pečeme bez podlévání cca 45-60 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Sekaná je zcela bez obsaženého pečiva.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře