Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Řezy Macecha

Hodnocení uživatelů:
90 minut 30 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto:

  • 250 gramů cukr krupice
  • 5 kusů vaječné žloutky
  • 1 dl voda
  • 1 dl olej
  • 250 gramů mouka hladká
  • 1 sáček kypř.prášek
  • 5 kusů sníh z bílků
  • 800 mililitrů Pudink: mléko
  • 4 a 1/2 lžíce cukr krupice
  • 1 kus pudinkový prášek vanilkový
  • 1 kus pudinkový prášek malinový
  • 250 mililitrů Smetanový krém: smetana ke šlehání
  • 500 mililitrů zakysaná smetana
  • 2 sáček vanilkový cukr

Příprava

  1. Uvaříme si pudink v 800 ml mléka-přidáme k tomu 4 a 1/2 lžíce cukru,pudinkové sáčky: 1 vanilkový + 1 malinový uvařený pudink necháme vychladnout
  2. Těsto: Vyšleháme si žloutky s cukrem do pěny,přidáme vlažnou vodu a olej,zamícháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do 1/3 těsta vmícháme kakao.Ušleháme si sníh z bílků,do 1/3 kakaového těsta vmícháme trochu sněhu z bílků a zbytek do žloutkového těsta.
  3. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nalijeme napřed světlé těsto,na něj dáme kakaové těsto a nahoru dáme vychladlý-né studený pudink.Upečeme v předehřaté troubě na 180 stupňů.
  4. Po upečení necháme zákusek vystydnout,ny vychladlý zákusek natřeme smetanový krém,posypeme na povrchu celý zákusek grankem.Dáme do lednice důkladně vychladit.
Tip: dobrý,osvěžující,není příliš sladký
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře