Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Řezy Rigó Jancsi

Receptynakazdyden.cz
Naprosto úžasný recept vhodný nejenom pro čokoholiky. Připravte si skvělé řezy s čokoládovou a smetanovou náplní!
Hodnocení uživatelů:
50 minut 8 minut 16 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 4 vejce
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 100 gramů hladké mouky
  • 20 gramů kakaa
  • 50 gramů rostlinného tuku Hera na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání plechu

čokoládová náplň

  • 500 mililitrů smetany ke šlehání
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 50 gramů kakaa

světlá náplň

  • 500 mililitrů smetany ke šlehání
  • 1 balení vanilkového cukru Dr. Oetker

zdobení

  • 100 gramů čokoládové polevy

Příprava

  1. Nejlépe den předem si připravíme čokoládovou náplň. Smetanu osladíme a vmícháme do ní kakao. Svaříme ji a přes noc necháme v chladničce rozležet.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Zlehka vmícháme mouku prosátou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vymazaný Herou a vysypaný hrubou moukou a vložíme do trouby. Pečeme je při 200 °C asi 8 minut.
  3. Upečený korpus necháme na kovové mřížce vychladnout. Poté z něj opatrně odstraníme pečicí papír a podélně ho prokrojíme.
  4. Čokoládovou náplň vyšleháme do tuha. Pak připravíme světlou náplň. Ze smetany s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku.
  5. Vrchní díl korpusu potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Poté ho rozkrájíme na čtverce velikosti 6 × 6 cm. Spodní díl korpusu položíme na plech s vyšším okrajem. Potřeme ho nejprve šlehačkou tmavou, pak světlou. Navrch rozložíme čtverečky s polevou a uložíme do chladničky zatuhnout. Poté moučník nakrájíme na porce.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na skvělé koláče, řezy, dorty a bábovky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře