Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Řízek v zimním lese

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 2 porce Snadné S masem

Ingredience

Kuřecí maso

  • 2 kusy kuřecí maso
  • 2 špetky sůl
  • 15 dekagramů hladká mouka
  • 1 kus vejce
  • 20 dekagramů strouhanka

brambory

  • 4 kusy brambory
  • 2 špetky sůl
  • 1 litr voda
  • 3 dekagramy máslo
  • dle potřeb mléko

tatarská omáčka

olej

  • dle potřeb olej

formička stromeček

  • 1 kus formička stromeček

Příprava

  1. Kuřecí maso omyjeme ve vodě a osolíme. Obalíme v trojobale a osmažíme.
  2. Oškrábeme brambory, rozkrájíme je na měsíčky, osolíme a přidáme kmín. Necháme asi 20 min. vařit.
  3. Uvařené brambory pomačkáme šťouchadlem, přidáme máslo a mléko. Takto rozšťouchanými bramborami naplníme formičku stromečku
  4. Na talíř dle chuťi přidáme tatarskou omáčku Light.
Tip: Dle chuťi je možno použít i jiné maso
Tip: Místo tatarky je možné použít i zakysanou smetanu
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře