Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rizoto s čekankou, slaninou, pestem a červeným vínem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

základní italské rizoto

  • 350 gramů 350 g rýže na rizoto (Arborio, Carnaroli, Vialone)
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí nebo zeleninový
  • 2 kusy šalotka, jemně krájená
  • 1/2 kusu jemně pokrájeného řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česnek pokrájený na nudličky
  • 1 špetka Knorr Aromat
  • 5 cl olivový olej
  • 1 dl suché červené víno
  • 50 gramů máslo
  • 50 gramů čerstvě strouhaný parmezán nebo sýr Grana Padano

směs na rizoto s čekankou a slaninou

Příprava

  1. Z 1 - 2 kalíšků bujónu připravíme 0,9l vývaru. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme šalotku (nebo cibuli), celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání. Jakmile rýže zesklovatí, přidáme víno, které se okamžitě vsákne do rýže.
  2. Přilijeme první část horkého vývaru, mírně osolíme, přidáme Aromat a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další.
  3. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut. Asi v polovině dušení přidáme k rizotu směs, připravenou v druhé pánvi. Příprava směsi: Na rozpáleném oleji v pánvi krátce orestujeme drobně pokrájenou cibuli se slaninou, přidáme na pruhy nakrájenou čekanku a opékáme ještě 1 minutu. Nakonec přidáme pesto. Takto připravenou směs přidáváme do základního rizota.
  4. Rýži odstavíme, vmícháme máslo a parmezán a necháme pod pokličkou asi dvě minuty odstát, aby dostalo požadovanou krémovou konzistenci.
Tip: Při podávání nezapomeneme na misku se strouhaným parmezánem, kterým si můžeme posypat hotové rizoto podle vlastní chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře