Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rizoto s drůbežími játry a zeleninou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
50 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Paprikám oloupeme tenkou slupku, nejlépe škrabkou na brambory. Dužinu poté nakrájíme na kostičky.
  2. V hluboké pánvi nebo kastrolu pomalu rozehřejeme olej. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a necháme na rozpálené pánvi zesklovatět.
  3. Přidáme játra a zprudka restujeme 3 minuty, pak na mírnějším ohni restujeme ještě asi 6 minut. Přidáme rýži, zalijeme vínem a za stálého míchání necháme víno odpařit. Nyní bujón Knorr rozmícháme v teplé vodě a zhruba 150 ml zalijeme rýžovou směs.
  4. Za stálého míchání na středním ohni necháme tekutinu, aby se vsákla do rýže. Potom přilijeme další dávku, přisypeme papriky a dál mícháme, dokud se bujón nevstřebá. Takto pokračujeme do vyčerpání tekutiny. S poslední dávkou tekutiny přisypeme hrášek.
  5. Nakonec rizoto dochutíme pepřem a solí. Před podáváním ho posypeme petrželkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře