Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rizoto s pečenou máslovou dýní

Receptynakazdyden.cz
Risoto s máslovou dýní v sobě skrývá úžasnou kombinací chutí. Arborio rýže se vaří až do krémové konzistence společně se zeleninovým vývarem, bílým vínem, bylinkami, cibulí a česnekem. Nakonec se posype pečenou máslovou dýní a parmezánem. Vašim chuťovým pohárkům dopřejete úžasný zážitek!
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut

Ingredience

  • 1 máslová dýně, oloupaná a nakrájená na 2 cm plátky
  • 0,5 řapíku řapíkatého celeru
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 čajová lžička čerstvých tymiánových lístků
  • 70 ml suchého bílého vína
  • 25 gramů másla nebo margarínu
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • ½ najemno nakrájené cibule
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 140 g Arborio rýže
  • 500 ml vařící vody
  • 50 g nastrouhaného parmezánu

Příprava

  1. Předehřejte si troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C, plyn na číslo 4.
  2. Nakrájenou dýni vložte na plech, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje, jemně promíchejte a pečte 15-20 minut až bude měkká, dejte ji stranou.
  3. V hlubší pánvi anebo v hrnci rozehřejte, na mírném ohni, zbytek oleje, přidejte cibuli a celer. Opékejte zhruba 5 minut až zelenina změkne, přidejte česnek a opékejte další 2 minuty, až se vůně česneku rozvoní.
  4. Přidejte kalíšek Knorr Bohatého bujónu, bobkový list a tymián. Přidejte rýži a opékejte 3 minuty, až bude rýže obalena olejem. Přilejte víno, promíchejte a nechte ho vsáknout do rýže.
  5. Přidejte 100 ml horké vody, promíchejte a nechte jí opět vsáknout do rýže. Proces opakujte. Bude to trvat zhruba 15 minut.
  6. Pak přidejte kousek másla a nastrouhaný parmezán. Posypte pečenou dýní a podávejte.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře