Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rizoto s pravými hřiby

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 300 gramů rýže arborio
  • 100 gramů hřibů
  • 50 gramů cibule šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 4 větvičky čerstvého tymiánu
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • 1 větvička čerstvé šalvěje
  • 200 mililitrů bílého vína
  • 100 gramů margarín
  • 100 mililitrů smetany 30%
  • 100 gramů nastrouhaného parmazánu
  • 50 mililitrů olivového oleje
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujon kuřecí

Příprava

  1. Rozpusťte kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí v 1 litru vroucí vody a takto připravený bujón udržujte v teple.
  2. Nakrájejte šalotku na drobné kostičky, hřiby umyjte a nakrájejte na plátky.
  3. Pečte na olivovém oleji šalotku, hřiby a česnek. Přidejte rýži a ještě chvíli nechte opékat, přidejte bobkový list a čerstvé bylinky svázané do svazečku pomocí bílé nitě.
  4. Vše zalijte bílým vínem a vařte do okamžiku, až se víno zcela odpaří.
  5. Přilijte část horkého bujónu a přidejte máslo. Vše nechte pomalu vařit a čas od času jemně zamíchejte a postupně přidávejte zbytek bujónu.
  6. Do hotového rizota přidejte smetanu a nastrouhaný parmazán. Zamíchejte a na chvíli odstavte (rizoto má mít lehce tekutou, ale krémovou konzistenci).
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře