Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rizoto s rukolou a šunkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Očištěný pórek rozkrojíme podélně a nakrájíme na tenké proužky. Rukolu přebereme, ovadlé listy vyhodíme, silné konce listů odkrojíme. Zeleninu omyjeme a opatrně osušíme. Trochu listů si dáme stranou na ozdobu.
  2. Ostatní nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme polovinu dávky másla, ve kterém dusíme 2 minuty pórek a česnek. Přidáme rýži, promícháme, zasypeme rukolou a opět promícháme.
  3. Nyní v horké vodě rozmícháme bujón Knorr. Trochou zalijeme suroviny v hrnci a stále mícháme, dokud tekutinu rýže nevstřebá. Opět přilijeme další trochu bujónu a pilně mícháme. Takto pokračujeme dále. Ke konci přidáme na kostičky nakrájenou dužinu rajčete, bez semínek. Do hotového rizota vmícháme a překrájenou libovou šunku, parmazán, sýr a zbylé máslo.
  4. Dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Rizoto rozdělíme na porce, které ozdobíme rukolou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře