Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Rizoto se šafránem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
4 porce Středně obtížné Bezmasé
Ingredience
- 350 gramů rýže arborio
- 4 lžíce máslo
- 2 kusy šalotka
- 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
- 750 mililitrů voda
- 90 mililitrů suché víno martini
- 150 gramů sýr dor blue
Příprava
- Šalotky nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozpusťte 4 lžíce másla, vhoďte šalotky a nechte je zesklovatět. Přidejte rýži, zamíchejte a chvíli vařte.
- Rýži s cibulí zalijte vínem a za stálého míchání vařte, dokud se víno nevypaří. Připravte vývar z kostky Knorr Bujón Zeleninový a 750 ml vody.
- K rýži přidejte špetku šafránu.
- Do hrnce začněte přidávat horký bujón. Přidávejte ho po naběračkách a míchejte, dokud se nevstřebá.
- Až rýže změkne, přestaňte přidávat bujón. Přidejte kousek sýra dor blue, chvíli míchejte. Následně sundejte hrnec z ohně a nechte ho minutu pod pokličkou.
Žádný nový komentář.