Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rizoto se šafránem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 350 gramů rýže arborio
  • 4 lžíce máslo
  • 2 kusy šalotka
  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
  • 750 mililitrů voda
  • 90 mililitrů suché víno martini
  • 150 gramů sýr dor blue

Příprava

  1. Šalotky nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozpusťte 4 lžíce másla, vhoďte šalotky a nechte je zesklovatět. Přidejte rýži, zamíchejte a chvíli vařte.
  2. Rýži s cibulí zalijte vínem a za stálého míchání vařte, dokud se víno nevypaří. Připravte vývar z kostky Knorr Bujón Zeleninový a 750 ml vody.
  3. K rýži přidejte špetku šafránu.
  4. Do hrnce začněte přidávat horký bujón. Přidávejte ho po naběračkách a míchejte, dokud se nevstřebá.
  5. Až rýže změkne, přestaňte přidávat bujón. Přidejte kousek sýra dor blue, chvíli míchejte. Následně sundejte hrnec z ohně a nechte ho minutu pod pokličkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře