Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rizoto z vepřového masa na houbách

Hodnocení uživatelů:
15 minut 90 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 3 sáčků rýže ve varných sáčcích
  • 1/2 kilogramů vepřové plece
  • 1 hrnek sušených hub
  • 1/2 hrnku hrachu
  • 1 lžíce kukuřice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mleté papriky-sladké
  • 3 lžičky podravky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 10 dekagramů strouhaného sýra

Příprava

  1. Omyté maso vložíme do pekáčku a zalijeme směsí, kterou si připravíme takto: V hrnečku smícháme med, trochu Podravky, mletou papriku, sůl a pár kapek sójové omáčky. Hrneček doplníme vodou, promícháme a přidáme na maso. Sušené houby si namočíme na 10 min. do vody a také přidáme k masu. Takto připravené maso pečeme v předehřáté troubě do měkka. Občas přeléváme vypečenou šťávou.
  2. Rýži uvaříme dle návodu. Hrášek a kukuřici povaříme 5 min. v osolené vodě a necháme okapat. Upečené maso vyndáme s trouby.
  3. Upečené maso nakrájíme na drobné kousky, které vrátime do pekáčku a promícháme s vařenou rýží, zeleninou a vypečenou šťávou.
  4. Na talíři tvoříme naběračkou kopečky z rizota a sypeme strouhaným sýrem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře