Roastbeef (rostbíf)

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Nejjednoduší recept na roastbeef. Nebojte se ho připravit doma!
Roastbeef (rostbíf)
10 minut 170 minut Snadné S masem


Ingredience

  • 2 kg hovězího roštence -
  • 2 lžíce Hellmann’s hořčice gurmánská -
  • 2 stroužky česneku -
  • 3 lžíce olivového oleje -
  • 1 lžíce oregana -
  • čerstvě mletý pepř -
  • Hellmann’s grilovací omáčka Steak, Chilli, Garlic nebo Pepper -

Příprava

  1. Hovězí roštěnou omyjeme a osušíme, připravíme si marinádu smícháním utřených stroužků česneku, oregana, oleje, čerstvě mletého pepře a hořčice. Marinádou potřeme maso a dáme nejlépe přes noc marinovat do ledničky.
  2. Rozehřejeme si troubu na 80°C a udržujeme konstantní teplotu. Mezitím si opečeme marinované maso prudce ze všech stran na pánvi, vpíchneme do něj teploměr a pečeme v troubě při 80°C až bude na teploměru teplota 57°C (u 2kg roštěnce to bude 3-4 hodiny). Hotový roast beef nakrájíme na tenké plátky a podáváme s Hellmann’s grilovacími omáčkami.
Tip: Zkuste si připravit i domácí chléb!
Tisk Zavřít