Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rohlíky

Hodnocení uživatelů:
120 minut 30 minut 16 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

kvásek

  • 250 mililitrů mléka
  • 1 půlka droždí
  • 1 lžíce cukru

těsto

  • 400 gramů hladké mouky
  • 100 gramů polohrubé mouky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 půlka másla

ostatní

  • půl hrnku mléka
  • 30 gramů hrubé soli

Příprava

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem a necháme vzejít kvásek
  2. Zaděláme těsto, je nutné, aby bylo máslo povolené. Necháme cca půl hodiny odpočinout. Těsto znovu prohněteme a rozdělíme na menší "bulky". Po chvilce odpočinku je válečkem rozválíme na oválky, které smotáme (na šířku) do tvaru rohlíku a položíme na plech, přikryté necháme dokynout, Vyplatí se je pokropit a nechat dokynout pod potravinářskou folií.
  3. Před pečením potřeme mlékem nebo vodou a posypeme solí. Pečeme na 200 - 220 stupňů minimálně dvacet minut
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře