Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Roláda s jahodami a tvarohem

Hodnocení uživatelů:
20 minut 15 minut 8-10 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 3 kusy vejce
  • 50 gramů cukr krystal
  • 50 gramů polohrubá mouka
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžíce horká voda
  • 1 lžička rum

Náplň

Příprava

  1. Žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny.
  2. V jiné misce vyšleháme sníh z bílků a lehce ho spolu s moukou a kakaem vmícháme do žloutků. Můžeme přidat lžičku rumu.
  3. Těsto rozetřeme na malý plech vystlaný pečicím papírem a pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů. Rozměr plechu 36x27cm.
  4. Po upečení roládu ještě teplou zaviňte i s pečicím papírem a nechte vychladnout.
  5. Vychladlou roládu rozbalte a papír opatrně odlepte.
  6. Šlehačku vyšlehejte dotuha a smíchejte ji s tvarohem a cukrem.
  7. Směs rovnoměrně rozetřete na těsto, poklaďte ho jahodami nakrájenými na malinké kousky a roládu opět zaviňte.Zbytkem tvarohu se šlehačkou potřít povrch a ozdobit kousky jahod a lístečky máty.
  8. Hotovu roládu nechte v lednici ztuhnout
Tip: Můžete použít i jiné ovoce např.kiwi, rybíz, borůvky, maliny, ... nebo také jen strouhanou čokoládu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře