Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Roláda se šlehačkou

Hodnocení uživatelů:
40 minut 10 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 6 kusů vejce
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 2-3 lžíce kakao

Krém

  • 500 mililitrů smetana ke šlehání
  • 2 sáčků vanilinový cukr
  • 2 sáčků ztužovač šlehačky

Příprava

  1. Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílků si ušleháme sníh do tuha, za stálého šlehání postupně přidáváme žloutky, cukr a kakao. Vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby péct na 200 stupňů asi na 8 - 10 minut. Po vyndání z trouby roládu ještě teplou smotáme a necháme chvíli odpočinout. Pak stáhneme papír a necháme vystydnout.
  2. Šlehačku si vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem a ztužovačem do tuha. Část rozetřeme na těsto.
  3. Roládu opatrně zamotáme co nejtěsněji, aby nám uprostřed nevznikla žádná díra.
  4. Zbytkem smetany roládu ozdobíme a dáme do chladničky.
Tip: Ideální ke kávě. Roláda je lehká.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře