Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Roláda se šlehačkou
Hodnocení uživatelů :
40 minut
10 minut
12 porcí Středně obtížné
Ingredience
Těsto
- 6 kusů vejce
- 80 gramů moučkový cukr
- 2-3 lžíce kakao
Krém
- 500 mililitrů smetana ke šlehání
- 2 sáčků vanilinový cukr
- 2 sáčků ztužovač šlehačky
Příprava
- Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílků si ušleháme sníh do tuha, za stálého šlehání postupně přidáváme žloutky, cukr a kakao. Vzniklé těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby péct na 200 stupňů asi na 8 - 10 minut. Po vyndání z trouby roládu ještě teplou smotáme a necháme chvíli odpočinout. Pak stáhneme papír a necháme vystydnout.
- Šlehačku si vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem a ztužovačem do tuha. Část rozetřeme na těsto.
- Roládu opatrně zamotáme co nejtěsněji, aby nám uprostřed nevznikla žádná díra.
- Zbytkem smetany roládu ozdobíme a dáme do chladničky.
Tip: Ideální ke kávě. Roláda je lehká.
Žádný nový komentář.