Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Roláda se zeleninovým salátem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 35 minut 6 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

těsto

  • 5 kusů vejce
  • 5 lžic hladká mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • sůl

náplň

Příprava

  1. V míse ušleháme tuhý sníh z bílků, vlijeme do něj žloutky a lehce několikrát zamícháme. Přidáme prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem a solí a opatrně promícháme.
  2. Těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C maximálně 8 minut tak, aby těsto bylo z obou stran upečeno do zlatova. Po upečení položíme na horký plát těsta mokrou utěrku a necháme vychladnout (plát zůstane vláčný a nebude se pak při rolování lámat).
  3. Želatinu dáme do větší mísy, přilijeme 4 lžíce studené vody, po 5 minutách dáme na 15 až 20 sekund rozpustit do mikrovlnné trouby a smícháme s Majonézou Hellmann´s Light (je potřeba, aby měla pokojovou teplotu). Lehce osolíme, opepříme a osladíme.
  4. Uvařené brambory, mrkev a oloupaná jablka nakrájíme na kostky, cibulku na jemno a spolu s hráškem přidáme do mísy k majonéze.
  5. Hotový salát dáme do lednice, po 15 minutách promícháme a naneseme na piškotový plát. Podélně srolujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme vychladit (nejméně 3 hodiny, nejlépe přes noc).
  6. Z rolády nakrájíme výseče a ozdobíme pomazánkovým krémem a pažitkou.
Tip: Do těsta můžeme přidat strouhaný křen nebo lisovaný česnek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře