Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ryba v bílé omáčce

Hodnocení uživatelů:
10 minut 35 minut 2 porce Snadné Ryby

Ingredience

Ryba

Omáčka

  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 500 mililitrů teplé mléko
  • 2 špetky sůl
  • 2 špetky mletý bílý pepř
  • 2 špetky mletý muškátový oříšek
  • 2 lžíce kapary

Příprava

  1. Na rozehřáté máslo nasypeme mouku a mícháme několik minut.
  2. Zalijeme teplým mlékem a stále mícháme až vznikne hustý krém.
  3. Podle chuti osolíme, přidáme bílý pepř, kapary a muškátový oříšek, omáčku necháme projít varem a odstavíme.
  4. Porce ryby omyjeme a osušíme.
  5. Ryby vložíme do 100 ml mírně osolené vody a vaříme 10 minut, sundáme z ohně a necháme ještě deset minut přikryté stát.
  6. Rybu podáváme přelité omáčkou.
Tip: Jako příloha je nejvhodnější dušená zelenina a brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře