Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rybí kuličky v křenové omáčce s koprem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 1 kilogram bílá ryba (pangasius, treska, candát)
  • 1 kus bílá cibule
  • 2 kusy stroužek česneku
  • 200 mililitrů mléko
  • 2 kusy suchá houska
  • 2 kusy vejce
  • 1.50 kilogramů polévková zelenina
  • 2 kostky Knorr Bujón Zeleninový
  • 30 gramů strouhaný křen
  • 50 mililitrů smetana (nebo Rama Cremefine)
  • 3 zrnka nové koření
  • 2 kusy bobkový list
  • 4 kusy zrnka černého pepře
  • 0.50 svazků kopr

Příprava

  1. Polévkovou zeleninu očistěte, nakrájejte na menší kousky, zalijte studenou vodou a uvařte vývar. Přidejte koření a kostky Knorr Bujón Zeleninový. Až bude vývar čirý a bohatý, přeceďte ho skrz síto. Zeleninu ponechte.
  2. Housku namočte do mléka. Ve strojku na maso semelte rybu, vymačkanou housku, cibuli a česnek. Přidejte vejce, dochuťte kořením Knorr Aromat a hněťte, dokud se všechny složky nespojí.
  3. Z masové hmoty vytvářejte kuličky. Následně je vkládejte do zeleninového vývaru a zvolna vařte pod pokličkou cca 20 minut. Hotové kuličky vyndejte, dejte je stranou a připravte omáčku.
  4. Do zbylého vývaru přidejte křen, smetanu a uvařenou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky. Přidejte světlou jíšku Knorr a opět vařte, dokud omáčka nebude mít správnou konzistenci.
  5. Rybí kuličky vlož do omáčky, servírujte je s posekaným koprem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře