Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

rybízový sirup

Hodnocení uživatelů:
20 minut 5 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1,5 kilogramů červeného rybízu
  • 1,5 kilogramů cukru krystal
  • 10 gramů kyseliny citronové

Příprava

  1. Rybíz omyjeme pod tekoucí vodou,očistíme a rozmačkáme,vymačkáme přes ponožku nebo gázu.
  2. Čistou štávu asi 1 litr nalijeme do široké smaltové nádoby,přisypeme cukr a zamícháme.Dáme na sporák a mícháme dokud se cukr nerozpustí,pak přidáme kyselinu citrónovou a hned odstavíme z tepla,protože při delším vaření by sirup zrosolvatěl.
  3. Pak ho naplníme do omytých, ohřátých lahví,dobře zavřeme a skladujeme na tmavém chladném a suchém místě.
Tip: zbytek ovoce po vymačkání nevyhazujte,dejte ho do hrnce s vodou,chvíli povařte a máte skvělý ovocný čaj
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře