Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rychlá telecí roláda s chřestem a bramborovými rosti

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 600 gramů plátky telecího masa
  • 4 lžíce Gurmánská hořčice Hellman´s
  • 4 lžíce olej
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 citrón
  • 12 kusů chřest
  • 6 kusů brambory
  • 200 gramů Hellmann's Majonéza
  • 1 lžička naložené kapary
  • 1 špetka pažitka

Příprava

  1. Maso rozklepeme na velké tenké pláty (o tloušťce zhruba 4 mm), osolíme, opepříme a potřeme Gurmánskou hořčicí Hellmann´s. Na pánvi rozehřejeme olej a maso, jeden plátek po druhém, z obou stran zprudka a velmi rychle opečeme (uvnitř musí zůstat syrové).
  2. Poté ho okamžitě srolujeme do rolády a spíchneme párátkem, aby se nerozbalilo. Před podáváním pak rolády vložíme na 5 minut do rozehřáté trouby dopéct.
  3. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme sůl, cukr a citrónovou šťávu. Chřest opláchneme, oloupeme, zbavíme suchých konců a uvaříme do poloměkka (asi 5 minut, záleží na tloušťce chřestu).
  4. Brambory oloupeme, na hrubo nastrouháme, osolíme a opepříme. Potom je naběračkou dáme na suchou rozehřátou teflonovou pánev a vytvarujeme střapatou placku. Pečeme z obou stran do zlatova a do křupava.
  5. Na talíře naaranžujeme bramborové rösti, zešikma rozkrojené telecí rolády a horký chřest, který přelijeme omáčkou z Majonézy Light Hellmann´s smíchané s nasekanou pažitkou a kapar.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře