Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rychlé koláčky

Makový, povidlový, ořechový, tvarohový...všichni milujeme koláčky rozličných chutí. Při jejich přípravě nezapomeňte na tuhle skvělou vychytávku a všechny příchutě připravte na jednom plechu!
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 500 gramů hladké mouky
  • 100 gramů cukru krystal
  • 100 gramů rostlinného tuku Hera
  • 2 žloutky
  • 40 gramů droždí
  • 200-250 mililitrů mléka
  • 1 špetka soli, citronové kůry a vanilky

Drobenka

  • 100 gramů hrubé mouky
  • 50 gramů cukru moučka
  • 80 gramů rostlinného tuku Hera

Dohotovení

  • 1 vejce na potření
  • dle chuti různé náplně

Příprava

Zaděláme těsto: V části vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a kvásek necháme vykynout. V míse vypracujeme těsto z kvásku, mouky cukru, vlažného mléka ve kterém jsme rozmíchali žloutky, sůl, rozpuštěný vlahý tuk a dále přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a vanilku. Těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 – 40 minut. Příprava drobenky: Do mouky s cukrem přidáme tuk (pokojová teplota ) a rukou zpracujeme. Plech vymažeme tukem. Od těsta oddělíme menší část na mřížky a ostatní těsto rozprostřeme na plech. Z druhé části těsta si uděláme slabé válečky, z kterých uděláme na těstě mřížky. Mřížky potřeme rozšlehaným vejcem a vzniklé čtverečky naplníme nádivkami, na které dáme trochu drobenky. Ještě necháme asi 10 minut kynout a dáme péci na 30 - 40 minut.
Tip: Náplně - tvarohová, maková, ořechová, švestková povidla, rozpečená jablíčka, různé ovoce (čerstvé nebo z kompotu).
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře