Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rychlý hovězí guláš za hodinku

Hodnocení uživatelů:
25 minut 50 minut 6 porcí Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 1 kilogram hovězího masa
  • 3 papriky zelené
  • 5 cibulí
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce vepřového sádla
  • 1 litr vody
  • 1 lžička kari koření
  • 6 stroužků česneku
  • 5 lžic sladké papriky
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 3 lžíce solamylu
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžičky gulášového koření
  • 1/4 lžičky soli

Příprava

Maso pokrájíme na větší kostky. Do tlakového hrnce dáme sádlo, pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, lehce opečeme (doporučuji), zelenou papriku pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, necháme zprudka opéci, zaprášíme paprikou (papriku ne dlouho a dáme nakonec), poté vlijeme vřelou vodu a přidáme ostatní smíchané koření a bujóny rozpuštěné v teplé vodě. Vaříme asi 50 minut . Podáváme s chlebem či knedlíkem.
Tip: Maso lze použít jak přední hovězí, tak zadní. Obojí se mi osvědčilo. Nejlepší je nakombinovat kližku a zadní. Výborný je i z vepřového masa.
Tip: Hrnec při vaření zásadně neotvírejte! Doba je přesně spočítána, guláš bude akorát. Možno připravit i v troubě v přikrytém pekáči - opět troubu ani neotvírat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře