Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rychlý jablečný (hruškový) koláč

Hodnocení uživatelů:
75 minut 30 minut 15 porcí Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 5 kusů jablek
  • 8 lžic piškotových drobečků
  • 150 gramů másla
  • 25 gramů skořice mleté
  • 0,5 lžičky rumu
  • 3 kusy vajec
  • 95 gramů cukru krupice
  • 50 gramů polohrubé mouky

Příprava

  1. Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškot (strouhanky), které trošku pokapeme rozpuštěným máslem, nasypeme pokrájená očištěná jablka (hrušky), která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme cukrem a skořicí.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170°C) pečeme asi 30 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře