Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rychlý květákový salát

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 květák
  • 4 velká rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 balení zakysané smetany
  • 4 špetky soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 lžička BYLINKY

Příprava

Květák uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na větší kusy (malé růžičky). Rajčata nakrájíme na poloviční dílky. Smícháme květák, rajčata, olej, česnek, smetanu (též možno použít tatarku nebo majolku), přidáme podle chuti pepř, sůl a bylinky (dávám různé - např. drcenou dobromysl nebo čerstvou pažitku). Salát trochu vychladíme a podáváme: samotný, s pečivem, s masem - dle chuti.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře