Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rychlý moučník s džemem

Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 20 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 300 gramů hl.mouka
  • 200 gramů cukr
  • 5 lžic olej
  • 2 kusy vejce
  • 2 lžíce kakao
  • 150 gramů džem
  • 1 lžička jedlá soda
  • 1/4 litru mléko

Čokoládový poleva

  • 150 gramů čokoláda na vaření
  • 30 gramů tuk 100%

Příprava

  1. Suroviny na těsto smícháme v míse. Vše stačí pouze zamíchat. Pokud máme tuhý džem, je dobré ho trochu zředit vodou a rozšlehat třeba ponorným mixérem.
  2. Těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180 stupních cca 30 minut.
  3. Zchladlý moučník polijeme čokoládovou polevou.
  4. Než čokoláda ztuhne můžeme její povrch zvrásnit vlnovkama.
Tip: Zvrásnění dělám cukrářskou plastovou kartou - stěrkou, do které jsem si nůžkami nastříhala zuby.
Tip: Nejlepší džem do této buchty je řidší rybízový.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře