Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rychlý skládaný salát

Hodnocení uživatelů:
20 minut 1 porce Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 4 kusů hlávkového salátu
  • 1 rajče
  • 1 okurka
  • 1 paprika
  • 1 mladá cibulka
  • 4 olivy
  • 4 ředkvička
  • 10 cl olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 40 gramů balkánského sýra

Příprava

Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (efektní je, máme-li zelený i červený, popř. kadeřavý - ty pak střídáme), hezčí okrajové kousky dáme po obvodu, středové doprostřed, mírně osolíme. Nakrájené okurky, rajčata, papriky a ředkvičky skládáme střídavě po celém talíři, hlávkový salát na okrajích by měl ale vykukovat. Posypeme cibulkou nakrájenou na tenká kolečka a opět mírně osolíme a opepříme. Celý talíř pokapeme balzamikovým octem (nelít rovnou z lahve - to je moc!). Doprostřed talíře dáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a olivy dle libosti. Nakonec pokapeme olejem. Tento salát se dá udělat pro 1 osobu i pro velkou společnost na veliký talíř, je velice efektní, dobrý a hlavně rychlý
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře