Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rychtářův telecí krk

Hodnocení uživatelů:
20 minut 100 minut 3 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram telecího krku s kostí
  • 8 kuliček jalovce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • dle chuti tymián
  • dle chuti rozmarýn
  • dle potřeb olej
  • dle chuti sůl
  • dle potřeb hladká mouka

Příprava

  1. Telecí krk i s kostí marinujeme ve směsi koření, kterou si připravíme tak, že do hmoždíře dáme 8 kuliček jalovce, trochu sušeného rozmarýnu, tymiánu, kmínu, soli a oleje. Vše v hmoždíři rozdrtíme, až nám vznikne tmavá kaše. Tuto směs poctivě vetřeme do povrchu a všech záhybů na mase. Dáme do lednice uležen na 1 den.
  2. Kořenovou zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli necháme vcelku a se slupkou a dáme na dno pekáče nebo římského hrnce. Naložené maso podlijeme cca 0,5 litrem vody a pečeme přikryté velmi zvolna cca 90-120 minut, tak aby bylo možno maso zcela volně odstranit od obratlů.
  3. Po upečení telecího krku, všechnu zeleninu odstraníme a silný výpek použijeme na omáčku, do kterého přidáme v troše vody rozmíchanou trochu hladké mouky a oříšek másla, a tím se omáčka zahustí a zjemní. Necháme krátce provařit.
Tip: Podáváme s rýží nebo bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře