Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rýže s kukuřicí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Rýži dobře propláchněte přes síto studenou vodou. Nechte ji odkapat.
  2. Na oleji osmažte šalotky nakrájené na půlky. Přidejte bobkový list. Smažte do chvíle, kdy vše bude mít zlatavou barvu.
  3. Přidejte rýži a smažte, dokud se všechna zrnka nebudou oddělovat.
  4. Zalijte vodou, aby přesahovala rýži o 1 cm. Přidejte kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí a jemně zamíchejte, aby se rýže nepolámala.
  5. Až se rýže začne vařit, přikryjte ji, zmírněte oheň a vařte ještě 10 minut. Poté rýži odklopte a zamíchejte, aby se nelepila.
  6. K ještě teplé rýži přidejte okapanou kukuřici. Před servírováním přidejte posekanou petrželovou nať. Rýži můžete servírovat samostatnou nebo jako přílohu k masům a rybám.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře