Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rýžová kaše

Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 360 gramů rýže
  • 800 mililitrů mléko
  • 3 lžíce moučkový cukr
  • 2-3 lžičky skořice
  • 50 gramů máslo

Příprava

Rýži vaříme v lehce osolené vodě, těsně před koncem vaření rýži scedíme, přesypeme do hrnce a přilijeme mléko. Vaříme v mléce dokud se rýže úplně nerozvaří. Pokud je potřeba, přilijeme ještě mléko. Na konci osladíme cukrem podle chuti. Pak nandáme na talíře a posypeme kakaem nebo skořicí.
Tip: Nejlepší na rýžovou kaši je rýže kulatozrnná.
Tip: Kdo má domácí pekárnu, lze rýžovou kaši připravit také v pekárně na program marmeláda.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře