Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rýžový nákyp

Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 200 gramů rýže
  • 1 litr mléko
  • 40 gramů máslo
  • 70 gramů cukr
  • 1 lžička citrónová kůra
  • 2 kusy žloutek
  • 4 kusy bílek
  • 1 kus citrón
  • 1 balení meruňkový kompot

Příprava

  1. Propláchnutou rýži a mléko svaříme za stálého míchání, na hustou kaši.
  2. Do horké rýže vmícháme máslo, cukr a lžičku citronové kůry. Necháme mírně zchladnout
  3. Vmícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků a lžíce citrónové šťávy.
  4. Dortovou formu vytřeme máslem, vysypeme prosetou strouhankou a naplníme polovinou rýžové hmoty.
  5. Pokryjeme okapaným ovocem, zakryjeme zbylou hmotou a v předehřáté troubě zvolna upečeme asi 45 minut. Podáváme teplý i studený.
Tip: Můžeme přelít syrupem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře