Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sachr dort

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 8 porcí Náročné Bezmasé

Ingredience

  • 150 gramů čokoláda na vaření
  • 150 gramů máslo
  • 1 kus vanilkový cukr
  • 200 gramů krupicový cukr
  • 7 kusů vejce
  • 150 gramů polohrubá mouka
  • 200 gramů zavařenina meruňková
  • 2 lžíce rum
  • 200 gramů čokoládová poleva
  • dle potřeb tuk
  • dle potřeb hrubá mouka

Příprava

  1. V misce postavené do vodní lázně rozpustíme čokoládu.
  2. Vanilkový cukr, máslo a čokoládu, kterou jsme vyjmuli z lázně, vyšleháme do pěny.
  3. U vajíček oddělíme žloutky o bílků a do pěny postupně zašleháváme všechny žloutky.
  4. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do čokoládové pěny společně s prosetou moukou.
  5. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 50 minut. Dort vyjmeme z trouby a necháme zchladnout na mřížce, poté sejmeme formu a překlopíme na pečící papíř.
  7. Vychladlý korpus dvakrát překrojíme. Do meruňkové zavařeniny přidáme rum a lehce ji zahřejeme, lehce prostoupí celým korpusem.
  8. Zavařeninou slepíme připravený korpus a tence pomažeme i celý povrch. Dort dáme odpočinout, nejlépe do druhého dne .
  9. Čokoládovou polevu připravíme dle návodu na obalu a potáhneme jí celý korpus. Zdobíme čokoládovými hoblinami. Při podávání můžeme ozdobit šlehačkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře