Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sachr dort s jablky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 35 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

náplň, zdobení

  • moučkový cukr na podsypání
  • 4 kusy jablka
  • 100 gramů krupicový cukr
  • 1/2 balení vanilkový puding v prášku
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 100 gramů meruňková marmeláda
  • 200 gramů čokoládová poleva
  • 30 gramů pražené mandlové lupínky
  • 6 kusů čokoládové hoblinky

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu rozpustíme s Herou a moučkovým cukrem na vodní lázni. Přidáme žloutky a vše vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku.
  2. Formu o průměru 22 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a pečeme ho v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut. Korpus necháme vychladnout, pak ho uvolníme z formy a položíme na papír posypaný moučkovým cukrem.
  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Krupicový cukr nasypeme do kastrůlku se silným dnem a roztavíme na světlý karamel. Přidáme jablka, vanilkový cukr, 100 ml vody a krátce podusíme. Pudinkový prášek rozmícháme ve 100 ml vody, vlijeme do podušených jablek a povaříme dvě minuty.
  4. Korpus vodorovně prokrojíme na dva stejné díly. Spodní díl potřeme polovinou marmelády a polovinou ještě teplé jablečné náplně. Přiklopíme horním dílem, který pak potřeme zbylou marmeládou a jablečnou náplní.
  5. Dort dáme asi na hodinu do chladničky ztuhnout. Poté potřeme celý povrch dortu rozehřátou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí moučník navrchu ozdobíme mandlovými lupínky a čokoládovými hoblinkami.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře