Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sakrajda

Hodnocení uživatelů:
30 minut 15 minut 30 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 300 gramů hladká mouka
  • 250 gramů cukr moučka
  • 2 lžíce med
  • 1 kus vejce
  • 2-3 lžíce mléko
  • 1/2 balení kypřící prášek do perníku
  • 40 gramů máslo

Náplň

  • 1 balení švestková povidla
  • 200 gramů nasekané vlašské ořechy

Příprava

  1. V mouce rozmícháme prášek do perníku, přidáme cukr, med, vejce, máslo a vypracujeme nelepivé hladké těsto. Zabalíme těsto do fólie a uložíme do ledničky na několik dní. (Lze zpracovat i hned bez odpočinutí.
  2. Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého dílu vyválíme obdélníkový plát, který potřeme povidly a posypeme na hrubo nasekanými ořechy. Naplněný plát smotáme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Záviny položíme na plech a pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře