Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Šalamounova buchta

Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut 20 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

Prohřát v hrnci na kamnech

  • 250 gramů tuku Hera
  • 2 hrnky cukru
  • 1/2 hrnku vody
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce rumu

Základ na těsto

  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Závěrečné ozdobení

  • 8 lžic Kokosu

Příprava

  1. Heru, cukr, vodu, kakao a rum dáme do hrnce a na plotně celé prohřejeme a pak z toho odlejeme jeden hrnek a dáme ho stranou zatím (tím pak polijeme až upečenou buchtu). To co nám zbylo v hrnci nalijeme do mísy kde máme už polohrubou mouku, hladkou mouku, prášek do pečiva a vajíčka a promícháme.
  2. Těsto z mísy nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby na 180°C asi na cca 20min upéct.
  3. Hned jak vyndáme buchtu upečenou z trouby tak jí pořádně po celé ploše polijeme tekutou směsí co máme v hrníčku připravené stranou. A když máme celou buchtu politou po celé ploše, tak jí posypeme kokosem, můžeme více či méně kdo jak má rád kokos.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře