Salát s křupavým fenyklem

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Salát s křupavým fenyklem
10 minut 5 minut 4 porce Snadné S masem Nelze


Ingredience

  • čerstvý fenykl - 3 kusy
  • plátky uzeného bůčku - 4 kusy
  • svazek čerstvého kopru - 1 kus
  • celozrnná houska - 1 kus
  • cukr - 1 špetka
  • sůl - 1 špetka
  • olivový olej - 3 lžíce
  • Knorr Salad Dressing Italský - 1 balení

Příprava

  1. Bůček usmažte na suché pánvi, aby byl křupavý. Nechte, aby se tuk z masa sám vysmažil. Usmažené plátky osušte na papírovém ručníku.
  2. Z fenyklu odkrájejte zelené části. Z druhé strany, pomocí malého nože, odstraňte tvrdou prostřední část. Následně fenykl nakrájejte na velmi jemné plátky a marinujte ho ve směsi ze špetky soli, cukru a trochy olivového oleje. Na chvíli odstavte (fenykl bude díky tomu křehčí).
  3. Z bylinek použijte pouze lístky. Přidejte je k fenyklu.
  4. Knorr Salad Dressing Italský smíchejte se třemi lžícemi olivového oleje, troškou vody a s medem. Následně ho přidejte k salátu.
  5. Salát servírujte s křupavým bůčkem a pečivem.
Tisk Zavřít