Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Salát s kuřecím masem a chřestem

Receptynakazdyden.cz
Výborný recept na využití skvělého chřestu. Přidejte oblíbenou zeleninu, opečené kuřecí maso, skvělou zálivku a máte hotový rychlý a jednoduchý oběd nebo večeři.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 10 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 400 gramů kuřecích prsou
  • 1 balení zeleného chřestu
  • 2 hrsti opražených mandlových lupínků
  • 4 rajčata
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce citrónové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 1 balení Knorr Francouzský dressing

Příprava

  1. Do vyššího hrnce si dáme vařit vodu, kterou osolíme, přidáme citronovou šťávu a rozetřený česnek. Chřest omyjeme,oloupeme a odřízneme dřevnaté konce (2-4 cm). Pro lepší vaření chřest svážeme k sobě a postavíme ho do hrnce s vařící vodou tak, aby hlavičky chřestu nebyly ponořené. Vaříme 3-5 minut.
  2. Ihned po uvaření vložíme chřest do mísy se studenou vodou. Tím si udrží krásnou zelenou barvu.
  3. Mezitím si rozpálíme pánev. Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem . Opečeme je na rozpálené pánvi dozlatova. Dáme na 5 minut odpočinout.
  4. Každý stonek chřestu překrojíme na 3 části. Odpočatá prsíčka nakrájíme příčně na plátky a rajčata na měsíčky. Vše smícháme a přidáme Knorr Francouzský dressing připravený podle návodu na obalu. Dochutíme solí, pepřem a přidáme opražené mandlové lupínky.
Tip: Místo Knorr dresingu můžeme použít i Hellmann´s salátový dressing.
Tip: Připravte si další úžasné zeleninové saláty!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře