Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Salát z červené řepy, červená řepa s křenem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 12 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Salát z červené řepy

  • 2 kilogramy červené řepy
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžička pepře bílého
  • 1 lžička kmínu
  • 2 kusy křeny (kořeny)
  • 2 dl vody

Červená řepa s křenem

  • 50 dekagramů křenu
  • 50 dekagramů červené řepy uvařené
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce octa
  • 1,5 litru vody

Příprava

  1. Příprava salátu z červené řepy: červenou řepu umyjeme a uvaříme. Necháme vystydnout, očistíme a nastrouháme. Křen nakrájíme na proužky. Z ostatních surovin připravíme šťávu a na konci vložíme červenou řepu a křen.
  2. Příprava červené řepy s křenem: křen a červenou řepu nastrouháme zvlášť. Zamícháme a vlijeme na to dopředu připravenou šťávu.
Tip: Můžeme podávat ihned po přípravě, ale v ledničce v sklenicích vydrží týdny.
Tip: Výborná i k vařenému masu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře