Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Salát z křupavých brambor a kaštanů

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 80 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 600 gramů salátové brambory typu A
  • 200 gramů jedlé kaštany
  • 100 gramů kyselé okurky
  • 3 lžíce olej
  • 1 špetka pepř, sůl
  • 4 lžíce majonéza Hellmann's
  • 1 kus malá cibule
  • 30 gramů nasekaná pažitka

Příprava

  1. Kaštany na špičce nakrojíme a uvaříme ve vodě do měkka (cca 45 min). Scedíme, necháme vychladit a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtky. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do nepřilnavé pánve, přilijeme 300 ml vody a umístíme nad silný plamen. Za občasného míchání vaříme a necháme odpařit veškerou tekutinu. Ztlumíme plamen a přidáme olej. Brambory pomalu smažíme 15 - 20 minut. Občas promícháme nebo zatřeseme pánví.
  2. Mezitím si nakrájíme okurky a cibulku na malé kostičky a nasekáme pažitku. Po usmažení vyndáme křupavé brambory na papír a necháme chvíli odstát tuk. Těsně před podáváním osolíme, opepříme a smícháme s kaštany, majonézou, jemně nakrájenou cibulkou, kyselou okurkou a nasekanou pažitkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře