Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Salát z křupavých brambor a kaštanů
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
20 minut
80 minut
4 porce Středně obtížné Bezmasé
Ingredience
- 600 gramů salátové brambory typu A
- 200 gramů jedlé kaštany
- 100 gramů kyselé okurky
- 3 lžíce olej
- 1 špetka pepř, sůl
- 4 lžíce majonéza Hellmann's
- 1 kus malá cibule
- 30 gramů nasekaná pažitka
Příprava
- Kaštany na špičce nakrojíme a uvaříme ve vodě do měkka (cca 45 min). Scedíme, necháme vychladit a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtky. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do nepřilnavé pánve, přilijeme 300 ml vody a umístíme nad silný plamen. Za občasného míchání vaříme a necháme odpařit veškerou tekutinu. Ztlumíme plamen a přidáme olej. Brambory pomalu smažíme 15 - 20 minut. Občas promícháme nebo zatřeseme pánví.
- Mezitím si nakrájíme okurky a cibulku na malé kostičky a nasekáme pažitku. Po usmažení vyndáme křupavé brambory na papír a necháme chvíli odstát tuk. Těsně před podáváním osolíme, opepříme a smícháme s kaštany, majonézou, jemně nakrájenou cibulkou, kyselou okurkou a nasekanou pažitkou.
Žádný nový komentář.