Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Schwarzwaldský závitek

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 kusů vepřová kotleta bez kosti
  • 100 gramů Schwarzwaldská šunka
  • 6 plátků Ementál 45%
  • 2 lžíce koření „Quatro formaggi“
  • 1 kus cibule
  • dle chuti sůl
  • 1/2 hrnku hladká mouka

Příprava

  1. Vepřové kotlety si naklepeme a mírně osolíme, jelikož koření je vytvořeno z rozmělněných slaných sýrů. V malém množství oleje rozmícháme směs koření „Quatro formaggi“ a touto potřeme naklepané kotlety z obou stran.
  2. Na každou kotletu položíme přepůlený plátek sýru a na něj položíme plátek šunky.
  3. Takto vytvořené dílo smotáme pevně a dobře zatáhneme v dlani. Závitky můžeme spíchnout párátky, ale není to nutné, drží pěkně.
  4. Do hrnce si dáme trochu oleje a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule opečena do sklovata, vložíme závitky a poctivě je orestujeme ze všech stran. Podlijeme půl litrem vývaru (není-li, použijeme kostku Masoxu) a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké, tedy cca 30 minut.
  5. Závitky vyjmeme (případně použitá párátka ihned odstraníme) a vzniklou šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a necháme lehce provařit 10 minut.
Tip: Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře