Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Segedínský guláš

Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové maso
  • 2 skleničky kysané zelí
  • 5 lžic sladká paprika
  • 3 kusy cibule
  • dle chuti kmín
  • dle potřeb olej
  • 300 mililitrů smetana 33%
  • 4 lžíce hladká mouka

Příprava

  1. Maso nakrájíme na kostky, zprudka opečeme a dáme do pekáče.
  2. Dvě cibule osmahneme na oleji s kmínem, paprikou a moukou a přidáme do pekáče.
  3. Podlijeme vodou a v troubě přikryté pečeme. Jednu cibuli na oleji opečeme, vyklopíme k ní zelí a dusíme asi 20 minut.
  4. Poté zelí přidáme do pekáče a vše pečeme asi hodinu. Nakonec vmícháme smetanu a nepřikryté dopečeme.
Tip: Podáváme s pečivem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře