Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Segedínský guláš

Hodnocení uživatelů:
30 minut 70 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 lžíce mletá sladká paprika
  • 1 kus zakysaná smetana
  • 2 kusy cibule
  • 500 gramů vepřová kýta
  • 3 lžíce sádlo
  • 500 gramů kysané zelí
  • 180 lžička sůl
  • 1 lžíce hladká mouka

Příprava

  1. Omyté a očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno. Na horkém sádle osmažíme cibuli, přidáme maso, koření a ze všech stran opečeme. Přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 30 minut.
  2. Opět přilijeme trochu vody a přisypeme zcezené kysané zelí a segedín dále dusíme, dokud zelí i maso nezměkne. Segedínský guláš zahustíme jíškou usmaženou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, chvilku povaříme a můžeme podávat.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře