Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

segedínský guláš z krutích prsou s pažitkovými bramborovými nočky

Hodnocení uživatelů:
asi 30 30 minut 1 porce Snadné S masem

Ingredience

Segedínský guláš s krůtích prsou

  • 100 gramů krůtích prsou
  • 50 gramů bílého kysaného zelí
  • 20 gramů zakysané smetany
  • 0,3 litry zeleninového vývaru
  • 30 gramů brambor
  • 2 lžíce olivového olej
  • 1 cibule
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • špetka mořské soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 bobkový list
  • 2 kusy nového koření

pažitkové bramborové nočky

  • 160 gramů brambor
  • 1 vejce
  • 15 gramů kukuřičného škrobu
  • špetka soli

Příprava

  1. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené krůtí maso. Krátce orestujeme a přidáme mletou papriku s ostatním kořením. Zelí překrájíme na menší kousky a vložíme ke krůtímu masu. Zalijeme zeleninovým vývarem a krátce dusíme doměkka.
  2. Dochutíme mořskou solí a cukrem, podle potřeby můžeme přihustit strouhanou syrovou bramborou. Hotový pokrm zjemníme přidáním zakysané smetany.
  3. Nočky:Omyté brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Oloupeme, propícháme a necháme částečně vychladnout.
  4. Vlažné brambory nastrouháme, přidáme žloutek a kukuřičný škrob. Vypracujeme kompaktní hmotu,ze které tvarujeme nočky a vaříme v lehce osolené vodě 3 minuty.
  5. Hotové nočky lehce orestujeme na troše olivového oleje a posypeme pažitkou. Dobrou chuť
Tip: tento recept si můžete připravit v tlakovém hrnci.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře