Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sekaná

Hodnocení uživatelů:
30 minut 90 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 750 gramů mleté maso (mix hovězí a vepřové)
  • 1,5 kusů rohlík
  • 50 mililitrů mléko
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř
  • 3-4 stroužky česnek
  • 1 kus vejce
  • 5 lžic strouhanka
  • 5 lžic hladká mouka
  • 1 lžíce majoránka

Příprava

  1. Nejprve si rozdrobíme rohlík na kousky a namočíme v mléce a necháme rozmočit. Pak smícháme mleté maso s vejcem, namočeným rohlíkem, namačkaným česnekem, majoránkou, strouhankou a moukou. Osolíme a opepříme a pořádně promícháme. Pokud je potřeba zahustit, přisypeme mouku nebo strouhanku.
  2. Z umíchaného těsta vypracujeme 2 šišky a dáme do pečící mísy. Podlijeme vodou.
  3. Mísu přikryjeme víkem a dáme péct asi na 200 stupňů na hodinu a půl. Tak 15-20 minut před koncem pečení můžeme sundat víko a necháme dopéct, aby měla sekaná kůrčičku.
Tip: Podáváme například s bramborem, nebo bramborovou kaší, nebo i s chlebem.
Tip: Sekaná se dá jíst i jako studená s chlebem a okurkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře