Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Selátko na zelených fazolkách ve smetaně

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram bůček ze selátka
  • 1 sáček koření MAGYAR
  • 2 balení sladká smetana na vaření
  • 1/2 kilogramů čerstvých zelených fazolek
  • dle chuti máslo, hl. mouka, kmín,olej, sůl

Příprava

  1. Vepřový bůček ze selátka si nakrájíme i s tenkou kůží na kostky 4x4 cm a okořeníme sáčkem koření “ MAGYAR“ které rozmícháme v 1 dl oleje. Směs řádně vetřeme do masa a necháme uležet do druhého dne v chladu.
  2. Po odležení naskládáme plátky masa do pekáče, který vyložíme pečícím papírem a podlijeme lehce vodou. Pekáč přiklopíme a pečeme cca 90 m minut, dokud maso není krásně měkké. Ke konci pečení masa si v hrnci rozpustíme trochu másla a přidáme nakrájené čerstvé zelené fazolky. Fazolky podlijeme trochou vody, asi do ¾ a osolíme. Dusíme do měkka.
  3. Vodu necháme skoro vyvařit cca do ¼ původního množství a zahustíme smetanou na vaření, ve které jsme si rozmíchali jednu lžíci hladké mouky pro zahuštění. Krátce po dobu 15 minut společně provaříme. Dochutíme solí a vložíme pro zjemnění dva větší oříšky másla.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře