Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Sezamovo-slunečnicové bramborové tyčinky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 36 porcí Středně obtížné

Ingredience

Příprava

  1. Droždí vmícháme do vlažného mléka a necháme odstát na teplém místě 10–15 minut. Bramborovou kaši v prášku smícháme se směsí droždí a mléka. Přidáme mouku a sůl, zakysanou smetanu a změklou Heru. Hněteme 6–8 minut, dokud se nevytvoří pevnější těsto podobné chlebovému. Přikryjeme ho kuchyňskou utěrkou a necháme 1,5 hodiny vykynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Postupujeme stejně jako při přípravě listového těsta: Těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát o tloušťce 0,5 cm. Protilehlé okraje přeložíme, aby ležely uprostřed plátu, a okraje vzniklého obdélníku v ⅓ šířky opět přeložíme doprostřed. Těsto opět přikryjeme kuchyňskou utěrkou a na 30 minut ho dáme uležet do lednice. Pak těsto vyjmeme z lednice, opět rozválíme a výše popsaným způsobem znovu překládáme a opět dáme uležet na 30 minut do lednice.
  3. Těsto vyjmeme z lednice, vyválíme na plát o tloušťce 1,5 cm. Ostrým nožem zdobíme povrch těsta mřížkovým vzorem. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a rovnoměrně nakrájíme na tyčinky, které uložíme na větší plech vymazaný Herou. Tyčinky posypeme směsí sezamových a slunečnicových semínek.
  4. Pečeme je v předehřáté troubě při vyšší střední teplotě (200 °C; v horkovzdušné troubě 180 °C) přibližně po dobu 20 minut.
Tip: Směs sezamových a slunečnicových semínek můžeme také použít k ochucení těsta – stačí ji do něj přidat při hnětení. Namísto ozdoby ze semínek můžeme tyčinky posypat strouhaným sýrem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře